Consiliere de Familie
Consiliere de Familie
Imaginează-ți că ai un peștișor și atât peștele, cât și bolul sunt murdare. Poți începe prin a scoate peștele din bolul murdar și apoi să cureți peștișorul. Odată ce peștele este curat, l-ai pune înapoi în vasul murdar? NU! Ai curăța vasul și apoi ai pune peștele curat în vasul curat. Întregul mediu contează. Astfel, un terapeut trebuie să se adreseze sistemului familial în sine, pentru a crea un mediu mai susținător și mai durabil pentru ca fiecare membru să înflorească. În calitate de specialist mă adresez mediului și indivizilor care alcătuiesc celula familiei.
- Esther Perel -
Întrebări Frecvente
Psihoterapia reprezintă o intervenție de profunzime asupra personalității care are ca obiectiv îmbunătățirea stării clientului, acesta din urmă creionându-și un scop la care intenționează să lucreze pentru o problemă a sa. Psihoterapia este și un cadru intim, o relație terapeutică între client și terapeut în care terapeutul îl ajută pe client prin oglindirea unor tipare de interacțiune, modele de comportament. Terapeutul are rolul de observator activ în povestea clientului iar clientul își ia din această dinamică resurse pentru a înțelege mai bine problema, a lua niște decizii prin descoperirea și integrarea unor alte perspective. Tehnic vorbind, psihoterapia este o discuție cu durata de 50 de minute cu o frecvență săptămânală recomandabil. Aceste întâlniri sunt limitate în timp și se plătesc deoarece în cadrul acestora se creează un spațiu sigur, intim iar conștientizările apărute au nevoie de timp să se integreze.
Prețul este de 200 de lei pentru 50 de minute. Confidențialitatea este asigurată conform contractului semnat și acordului GDPR dar și Legii Psihologilor căreia mă supun.
Psihoterapia este un proces individual care decurge în ritmul propriu. Nu este un proces forțat ci mai degrabă „cu suișuri și coborâșuri”. Ritmul progresului este determinat în mare parte de deschiderea ta de a vedea situația din alte unghiuri și de a le integra. Un alt factor este toleranța la disconfort atunci când convingerile personale sunt înlocuite cu altele mai funcționale. Totuși, un reper poate fi considerat terapia de durata medie (10-15 ședințe) pentru un efect consolidat.
Sunt formată pe psihoterapia sistemică de cuplu și familie astfel folosesc tehnici specifice școlii sistemice, de exemplu: metoda scaunului gol, jocuri de rol, recadrări, interpretări etc. Pe scurt, terapia sistemică are la bază ipoteza că fiecare individ face parte dintr-un sistem care se împarte în subsisteme (ex.subsistemul copiilor, părinților etc.) iar relația dintre aceste subsisteme este de interdependență. O paralelă ar fi: atunci când este lovită o bilă în biliard, toate celelalte bile își schimbă poziția ca urmare a loviturii(evenimentului/crizei/schimbării). Astfel, orice eveniment afectează individul din subsistem va afecta toate subsistemele din care face parte. Simptomul sau „responsabilitatea” nu este a individului ci a familiei.
Da, încurajez individul să vină la terapie cu cine este în conflict sau are o dificultate de orice fel la nivel de comunicare, emoțional sau de altă natură. Terapia de familie este mai eficientă față de terapia individuală prin faptul că conflictele pot fi discutate mai deschis, soluționate altfel decât de obicei cu îndrumarea atentă a terapeutului.
Da, lucrez atât în cabinet cât și online.
O ședință individuală durează 50 de minute iar cea de familie sau cuplu – 60 de minute.
Recomand, o experiență de terapie în care ești ghidat cu blândețe prin întrebările potrivite către soluțiile care ți se potrivesc
Buna, Doina. As dori sa iti mulțumesc pentru fiecare munca extraordinara pe care o depui. Esti un om și un psiholog extraordinar din toate punctele de vedere.Experiența ta in domeniul psihologiei a fost de neprețuit . Ai fost capabil să identifici și să explorezi rădăcinile problemelor mele, oferindu-mi instrumentele și strategiile necesare pentru a le depăși. Am apreciat abordarea ta personalizată adaptată stilului meu de învățare. Ai reușit să mă provoci și să mă încurajezi să îmi explorez potențialul și să iau decizii pozitive. Ai jucat un rol esențial în viața mea și m-ai ajutat să devin o versiune mai bună a mea. The best psychologist ever
Terapie plina de compasiune
Recomand din suflet sesiunile de terapie cu Doina Dolghier. Este un terapeul foarte inteligent si atent in toate discutiile, luandu-si frecvent notite si pastrand un fir logic al conversatiei. Cu ajutorul ei am invatat cum sa imi indentific si gestionez emotiile intrun mod sincer, fara de judecata si plin de compasiune.