Psiholog Doina Dolghier

Servicii

Calitatea vieții tale depinde, într-un final, de calitatea relațiilor tale

- Esther Perel -

Arii de competență

CONSILIERE ONLINE

             Preț 200lei

CONSILIERE DE FAMILIE

             Preț 250lei

CONSILIERE INDIVIDUALĂ

             Preț 200lei

CONSILIERE DE CUPLU

             Preț 250lei

Consiliere Online

Psihoterapia online este un concept relativ nou și accesibil. Studiile științifice arată că psihoterapia online are aceeași eficacitate ca și terapia din cabinet. Argumentul este relația terapeutică care reprezintă mai mult de jumătate din succesul în atingerea obiectivelor propuse în terapie. Întâlnirile au loc pe platforma zoom. Este necesar să aveți o conexiune bună la internet, spațiu în care să vă retrageți în intimitate și dispozitiv cu cameră video. Nu se desfășoară terapii prin telefon sau doar cu apel vocal.

Consiliere de Familie

Imaginează-ți că ai un peștișor și atât peștele, cât și bolul sunt murdare. Poți începe prin a scoate peștele din bolul murdar și apoi să cureți peștișorul. Odată ce peștele este curat, l-ai pune înapoi în vasul murdar? NU! Ai curăța vasul și apoi ai pune peștele curat în vasul curat. Întregul mediu contează. Astfel, un terapeut trebuie să se adreseze sistemului familial în sine, pentru a crea un mediu mai susținător și mai durabil pentru ca fiecare membru să înflorească. În calitate de specialist mă adresez mediului și indivizilor care alcătuiesc celula familiei.

Consiliere de Cuplu

Consilierea de cuplu este o intervenție terapeutică de obicei de scurtă durată care urmărește îmbunătățirea relației dintre cei doi prin observarea și schimbarea dinamicii relației din cuplu, rezolvarea problemelor de comunicare, conectare , conflicte, nemulțumiri etc. Rolul terapeutului în terapia de cuplu este de însoțire a clienților în căutarea răspunsurilor, mediere a conflictelor discutate, observarea tiparelor și oglindire a comportamentelor unul față de altul, terapeutul stimulează momentele de conectare emoțională între cei doi. Totodată, terapeutul propune teme pentru acasă pentru consolidarea comportamentului schimbat/nou/diferit adus de procesul terapiei.

Consiliere Individuală

Consilierea individuală reprezintă o discuție 1-la-1 între consilier/psihoterapeut și clientul care solicită ajutorul/ îndrumarea. Cei doi formează o alianță, o relație terapeutică sau o legătură care permite încredere și creștere personală. Consilierea are o durată limitată în timp, gestionarea tulburărilor de sănătate mintală, cu sau fără tratamente medicale asistate. Consilierea are un obiectiv clar și realist stabilit de client împreună cu terapeutul. Consilierea se focusează pe o problemă anume, soluțiile fiind adesea în schimbarea comportamentului sau atitudinii. Exemple de obiective de consiliere pe termen scurt pot fi: gestionarea stresului într-o anumită situație, consilierea în carieră, îmbunătățirea comunicării etc. ca o paranteză, psihoterapeutul poate face consiliere, această abilitate fiind dobândită și dezvoltată în timpul formării de bază în psihoterapie însă un consilier nu poate face psihoterapie care este o intervenție mai de profunzime asupra personalității. Psihoterapeutul poate ghida clientul despre ce tip de intervenție i se potrivește în funcție de context.

Întrebări Frecvente

Psihoterapia reprezintă o intervenție de profunzime asupra personalității care are ca obiectiv îmbunătățirea stării clientului, acesta din urmă creionându-și un scop la care intenționează să lucreze pentru o problemă a sa. Psihoterapia este și un cadru intim, o relație terapeutică între client și terapeut în care terapeutul îl ajută pe client prin oglindirea unor tipare de interacțiune, modele de comportament. Terapeutul are rolul de observator activ în povestea clientului iar clientul își ia din această dinamică resurse pentru a înțelege mai bine problema, a lua niște decizii prin descoperirea și integrarea unor alte perspective. Tehnic vorbind, psihoterapia este o discuție cu o durată de 50 de minute. Frecvența recomandată a ședințelor este de o dată pe săptămână. Aceste întâlniri de terapie sunt limitate în timp deoarece în cadrul acestora se creează un spațiu, o relație de încredere iar conștientizările apărute în spațiul terapeutic au nevoie de timp să se integreze.

Prețul unei ședințe este de 200 de lei pentru 50 de minute pentru terapia individuală și 250 pentru cea de cuplu/familie. Confidențialitatea este asigurată conform contractului semnat, acordului GDPR dar și conform Legii Psihologilor (Legea nr. 213/2004).

Sunt formată pe psihoterapia sistemică de cuplu și familie. În acest sens folosesc tehnici specifice școlii sistemice, de exemplu: jocuri de rol, recadrări, sculpturi etc. Pe scurt, terapia sistemică are la bază ipoteza că fiecare individ face parte dintr-un sistem care se împarte în subsisteme (ex. subsistemul copiilor, părinților etc.) iar relația dintre aceste subsisteme este de interdependență. Atunci când este lovită o bilă de biliard, toate celelalte bile își schimbă poziția ca urmare a loviturii (evenimentului/crizei/schimbării). Astfel, orice eveniment care afectează individul din subsistem va afecta toate subsistemele din care face parte (familie, muncă, prieteni etc.). În concluzie, tot subsistemul individului resimte impactul schimbării și relațiile sunt afectate. Munca mea este să stimulez apariția schimbării la tine iar asta va determina, inevitabil și din inerție, schimbări și în relațiile tale.

Lucrez atât în cabinetul din Brașov cât și online.

Nu este un proces forțat ci mai degrabă „cu suișuri și coborâșuri” înlocuit cu. Acest proces necesită implicarea ta activă- o schimbare înseamnă a ieși din zona de confort, a fi dispus să faci ceva nou și diferit, a fi curios despre cum apare și cum se menține problema. Ritmul progresului este determinat în mare parte de deschiderea ta de a vedea situația din alte unghiuri și de a le integra. Aceste abilități se antrenează iar asta necesită timp. Psihoterapia este ca mersul la sală: s-ar putea să doară, să ai febră musculară câteva zile deoarece acei mușchi au nevoie de timp să se adapteze la noul ritm. Progresul depinde de voința și motivația ta. Totuși, un reper poate fi considerat terapia de durata medie (10-15 ședințe) pentru un efect consolidat.

Da, este încurajată prezența celorlalte persoane implicate.

Sună acum:
Experiența Clienților